90’s PRODUCT

  Deze week hebben wij 90"s product te gast! 24 jaar en wonend in de bruisende stad Rotterdam. Een stad met diversersiteit, vele elektronische feesten en een stad die op muzikaal gebied vele mensen aantrekt. 90"s product is geboren met veel liefde voor muziek. Zo was hij al in zijn kinderjaren, (samen met zijn broer) niet weg te slaan bij de house en discomuziek.

  Waarom 90"s product vraag je je af? De naam is gevormd vanuit de babyboomers decennia van de jaren 90. Ah! That make sence. Een fantastische tijd voor alle millennials, aldus 90"s product. Opgroeien in een wereld waarin er veel op vooruit ging. Denk aan mobiele telefoons, internet & natuurlijk house muziek. De stijl zou je kunnen omschrijven als Disco, Funk, Elektro, House en African. Deze interessante mix zorgt volgens 90"s product voor een muzikaal contrast van euforie en bewondering.

  Vanaf 2010 begon de echte Muzikale reis en was 90"s product intensief bezig met archiveren en beluisteren van elektronische muziek. Dit was voornamelijk (tech)house en techno. Door de jaren heen is deze interesse verdwenen en heeft plaats gemaakt voor Disco en African muziek. Een muziekstijl die veel voldoening geeft door het volledig kunnen verliezen in muziek. Een gevoel en emotie die volgens 90"s product zo belangrijk is in de muziek.
  Inspiratie wordt gehaald uit artiesten als Jay Donaldson (Palm Trax), Antal en The Egyptian Lover. Volgens 90"s product is Jay Donaldson een echte magiër op de mixer, The Egyptian Lover met zijn 808. (Wat een legende)! Antal is echt uniek. Hij blijft je verassen bij elke set die hij draait.

  En wat zijn de doelen? Dat zijn er een aantal voor 90"s product! Dit jaar een plaat uitbrengen, sparen voor een Roland Tr-8 en op een festival of in een duistere club draaien. Voor het publiek is het doel om een gevoel van geluk mee te geven. Vooral inspireren en ze meenemen op een muzikale reis. "Sounds cheesy, maar het is wel zo" aldus onze jaren 90 dj. Verder is er de wens om meer bereik te krijgen met zijn muziek. Meer bezig gaan houden met social media is tegenwoordig hiervoor nodig. Wat 90"s product nooit meer gaat vergeten is zijn vorige zomer, toen heeft hij gedraaid op een groot schip, in de brandende zon. Fucking tof zoals de man zelf benoemd.

  Hoe 90"s product Zwoell heeft gevonden komt door een podcast die Zwoell heeft geliked van 90"s product. Vervolgens kwam hij erachter dat er goede platen worden gegooid op het account van Zwoell. (Thanks)! Wat 90"s product van de tegenwoordige muziek vindt is wisselend. Zo hangt het af van het genre en het nummer. Anderson Paak, Joey Bada$$ worden bijvoorbeeld erg gewaardeerd! Noem hier in dit rijtje ook de Jeugd van Tegenwoordig en Fatima Yamaha die geweldige beats maakt.
  We sluiten af met inspiratie van de man himself. Te beginnen met de meest memorabele plaat ooit: "I'm ready" van Kano. Een plaat waar Seth Troxler ooit zijn sets mee afsloot. "Onbeschrijfelijk goed!" Met deze man zou 90"s product ooit nog wel een keer willen draaien o.a. vanwege het goede aanvoelen van het publiek.

  Fireflight - Wantin u Kerri Chandler - Rain Thursday Club - Westway Linda Babe Majika - let's make a deal

  Enjoy!