KOISH

  Deze week hebben wij Koish als gast. Koish a.k.a Keusch heeft zijn roots in Duitsland. Tettnang is de stad waar hij is opgegroeid tot dat hij een aantal jaar terug is verhuisd naar Thailand en geef hem eens ongelijk! Momenteel woont hij in Bangkok. Volgens Koish heeft Bangkok verschillende gezichten. “ Het is de stad met duizenden mogelijkheden maar ook een stad vol met verleidingen. Je kunt jezelf gemakkelijk verliezen maar aan de andere kant, kun je hier ook heel goed slagen.”. Volgens Koish Loopt Bangkok op muzikaal gebied een aantal jaar achter. De club scene wordt momenteel kapot gemaakt door random shut downs. Wat als gevolg heeft dat de meeste clubs vroeg dicht gaan. Aan de andere kant wordt de festivalcultuur steeds populairder. Het is zo aantrekkelijk aan het worden dat buitenlandse merken de festivals in Bangkok graag sponsoren. Volgens Koish is het zeker de moeite waard om Bangkok te bezoeken en de grote chaos mee te maken.

  Hoe mogen wij je stijl beschrijven?
  Als ik op dit moment mijn stijl mag beschrijven, dan zou ik zeggen dat ik momenteel veel de Detroit en Chicago stijl aan het draaien ben. Een jaar terug heb ik veel Disco gedraaid. Ik houd ervan om mij door de jaren heen te bewegen door verschillende muzikale spectra. Toen ik jong was luisterde ik veel naar Patife and Marky. Die twee hebben mij echt geleerd wat Grooves en Moods zijn. Later ben ik meer House muziek gaan luisteren. In die periode heb ik naar veel artiesten geluisterd. Er is een DJ waar Koish veel aan te danken heeft. Felix Moreno, een oude en wijze man die hem veel heeft bijgebracht op het gebied van muziek.

  Muziekale Reis
  Koish startte zijn muzikale reis 10 jaar geleden. Hij begon te draaien op verjaardagen en huis feestjes. Daar draaide hij veel 90’s muziek. Vervolgens heeft hij twee jaar lang op bruiloften in Duitsland gedraaid. In het zelfde tijdsbestek draaide hij als resident bij een volleybal stadium in Zuid-Duitslands. Achteraf weet hij te vertellen dat de jaren daarvoor hem het lef hebben gegeven om nu in clubs te draaien. In clubs draaide Koish vooral commercieel House muziek. Vervolgens is hij opzoek gegaan naar een andere uitdaging. Hij begon te draaien in Austria bij een Drum n Bass party. “Een jaar later ben ik naar Bangkok verhuisd waar ik iets interessantere House muziek begon te draaien met al zijn facetten.”. Mooie muziekale reis als je het aan ons vraagt.

  Doel
  Wij vroegen Koish wat zijn doel is met zijn muziek. Het antwoord; “Ik streef ernaar om verhalen te vertellen dat opbouwt tot een level dat mensen de sensatie voelen die ik zelf beleef als ik de muziek thuis draai. Ik krijg vaak kippenvel of er schieten tranen in mijn ogen als ik bepaalde planten draai. Soms ben ik compleet fucked up door de emoties die bepaalde platen met zich meebrengen. Kortom, muziek prikkelt mijn emoties en dat wil ik graag overbrengen. Ik vind het prachtig hoe muziek je uit een dagelijkse sleur kan halen”.

  Favoriete platen
  Momenteel heeft Koish een heerlijke top drie vind hij zelf.
  Etienne de Crecy - prix choc Larry Heard - deja vu (remix) Drexciya - you don't know

  Commerciële muziek
  Koish heeft nogal een mening over mainstream muziek. Volgens hem gaat het vooral over stereotypes. Aan de andere kant weet hij ook dat hij niet moet generaliseren, want er zijn ook genoeg toffe dingen. Het is belangrijk om zelf goed te filtreren. Je moet goed weten waar je je muziek vandaan haalt.

  Waarom een podcast voor Zwoell
  “ Het is een tijdje geleden sinds ik een podcast heb gemaakt. Jullie leken mij een toffe partij die handelen vanuit jullie hart en ik zag dat jullie fijne feesten organiseren.” Ik ben een liefhebber van gasten die handelen vanuit passie!

  Mooie manier om een interview af te sluiten. Geen woorden meer. We laten nu de muziek spreken. Veel luisterplezier!  Tracklist:
  Newcleus - computer age (Petko Turner edit)
  Jonny Rock - a1 [Cockring D’Amore 003]
  Doug Lazy - let it roll (vocal mix)
  Mr. Lee - I can't forget (vocal mix)
  Unknown Artist – a2 [Third Wave Trax 002]
  Fabio Monesi - 623
  Joss Moog - eGo
  Damiano von Erckert - last one
  LK - jaded rhythm
  Afropeans - no.1
  Art of Tones - the rainbow song
  Jesse Bru – tonite
  Peter Croce - revival