Match Box

  Game, set, Match Box!! Go-time voor een verse bak fijne platen van de twee muzikale mannen die je samen onder de naam Match Box sowieso aan het dansen krijgen!

  Luuk (23) en Bas (24), afkomstig uit Velp en Arnhem en sinds een paar jaar te vinden in Amsterdam. In hun roots het rauwe, sfeervolle en brede muzikale aanbod van de stad Arnhem nog bij zich dragende. Bekend om zijn grote en levendige underground cultuur, met feesten van organisaties zoals 8bahn, juxtapose, studio sonsbeek en gaps. En de stad waar de twee jongens elkaar als niet hele enthousiaste huiswerkmakers hebben leren kennen bij huiswerkbegeleiding, het begin van een vriendschap die later in Amsterdam tot stand kwam en Match Box vormde.

  Bas begon op zijn 14e met het maken van hip hop beats en verzamelen van vinyl. Luuk speelt al bijna zijn hele leven piano en gitaar en heeft tijdens zijn middelbareschooltijd in een indie-bandje gespeeld. Een genre waar hij nog steeds erg van houdt, maar langzaam via synthpop zijn interesse ook naar echte electronische muziek heeft verplaatst. 2 jaar geleden blufte Bas tegen een promotor in Arnhem dat zij wel konden draaien.. In realiteit hadden ze nog nooit een CDJ aangeraakt. Toen ze daarmee gelijk mochten openen voor Ici Sans Merci moest er dus even heel hard geoefend worden voor die opening set. Omdat Luuk er niks van begreep, waren de eerste twee tracks dezelfde platen. "Justin van der Volgen met unidicidisco, gelukkig wel een hele dikke plaat haha!" aldus Luuk.

  Match Box beschrijft hun stijl als een mix van House, Ambient, Disco, New Wave, Afro. Naar eigen zeggen is het eigenlijk te veel om op te noemen. De jongens draaien alles wat zij lekker vinden, en natuurlijk ligt het ook heel erg aan de situatie en het publiek. "We vinden wel dat dj's zich binnen wat ze tof vinden altijd moeten aanpassen aan het publiek om er een feest van te maken"

  Qua inspirerende dj's is dat voor Bas dj Vic Crezee. "Ik kom zelf uit de hiphop scene en bij hem zag ik voor het eerst dat je als dj niet in hokjes hoeft te denken" Voor Luuk is deze inspiratie Gerd Janson "Vanaf dat ik begon met draaien heeft hij mij altijd geïnspireerd. Een geweldige elektronische platenkeuze en hij weet altijd precies voor wat voor publiek hij staat te draaien".

  Absolute lievelingsplaat van Luuk is Radiohead- Reckoner. "Misschien wel het nummer dat ik in mijn leven het meest heb geluisterd. En mijn absolute lievelingsband die heel veel verschillende soorten platen hebben gemaakt. Van Hard Rock tot hele experimentele elektronische muziek". Het hele album van Opgezwolle (Eigen Wereld) is het wat Bas legendarisch. "Er staat een mix van elektronische producties en rauwe hip hop bangers op" (hier scoort hij bij het Zwolsche Zwoell natuurlijk wel even een paar punten mee!).

  De jongens zijn bezig met het uitbrengen van een eerste EP, waarbij ze geholpen worden door DJ Windows XP. Een hele getalenteerde producer die tevens ook nog eens de buurman en partygenoot van Luuk is!

  Deze jongens gaan lekker! Fijn dat ze voor Zwoell de tijd hebben genomen een tsunami aan fijne geluiden in je oor te laten stranden met deze podcast. Enjoy!

  TRACKLIST
  DJ Central & Erika Casier - Drive (Ambient Remix)
  Hi Mount & Man Dee - Impassionate
  Mallard - Untitiled (Breaks)
  RE - Rain Forrest
  Yoshite - Dreamy Song (Club Mix)
  DJ Sports - Parallax
  Simple Simmetry - King Solomons Mines
  A Vision of Panorama - Paradisca
  John Sable - Grey Paper Moon (Chaos in the CBD Mix)
  Earth Trax - L' Avventura
  Nicola Cruz - Tzantza (Simple Symmetry Remix)