MODUM

  Fijn om deze man als gast te hebben. Niels van den Driessche A.K.A Modum. Hij is een oude bekende van mij (Piedade Rodrigues). Wij hebben namelijk bij elkaar in de klas gezeten op de basisschool en maar al te vaak soldaatjes gespeeld in de bossen van t’Harde. Na ongeveer 14 jaar elkaar niet te hebben gesproken, hebben wij elkaar weer getroffen in een nieuwe setting.

  Niels zijn roots liggen (zoals ik al liet doorschemeren) in t’Harde. Het dorp in de buurt van Zwolle waar ook Typhoon en Blaxtar vandaan komen. Ongeveer 6 jaar geleden heeft Niels besloten om te verhuizen naar Zwolle. Volgens Niels is Zwolle een gezellig stad met hier en daar wat gezellige kroegen. Denk aan “De Gezelligheid” en “Den Hoofdwacht”. Aan de andere kant is Modum van mening dat de clubcultuur in Zwolle een bedroevende zaak is. In zijn optiek zouden er meer feesten moeten zijn zoals die van Zwoell, Cryptic, CTRL ESC of de voorbeelden van onze buren uit Deventer en Enschede: het Nachtparlement, PIKNIK en T-lab. Het is mij een raadsel waarom het in Zwolle niet helemaal wil lukken als het gaat om het nachtleven. Ondanks dat wil Modum toch in Zwolle blijven wonen. Vrienden en werk zitten hier op een steenworp afstand. “De feesten maken wij zelf wel”. Een klein jaar geleden is Modum zijn eigen feestje begonnen, genaamd Cryptic. Dit feest wil hij groot maken in Zwolle.

  Niels is voor het elektronisch genre gevallen toen hij voor het eerst naar Awakenings ging. Hij hoorde voor het eerst een set van Jeff Mills. De eerste 10 minuten speelde Jeff Mills beatless. In eerste instantie vond hij het vreemd omdat het zo eentonig was. Langzamerhand kwam er meer ritme in zijn set. Op dat moment had Modum door dat deze set een verhaal vertelde dat 2 uur duurde. “Achteraf vind ik het knap dat een set van 2 uur kan aanvoelen als 20 minuten”. Mijn complimenten naar Jeff Mills. Leuk om grote festival beleefd te hebben, maar inmiddels geeft Niels (Modum) de voorkeur aan wat kleinere festivals.

  Modum heeft een unieke muziekstijl in Zwolle. “Mijn stijl is serieus met altijd een donker randje”. Het is een stijl die altijd passend is. Als de zon schijnt maak ik graag een zijstapje naar wat feelgood platen. Ik heb mijn stijl gevormd door invloeden van DJ’s Marcel Dettmann, Ben Klock, Nina Kraviz, Dixon, Amen en Ben UFO. Zij hebben allen de kracht om platen op een context te draaien zodat ik ze altijd waardeer. Erg tof!

  Wij vroegen Modum naar zijn top 3 platen en de reden waarom hij deze platen zo goed vindt. Hieronder zijn antwoord; (Truth – The Start – Funky Groove Records- Funky 4- 1992). Deze plaat is niet normaal. Ook niet in fatsoenlijke kwaliteit te verkrijgen. Het zegt voldoende dat op dit moment de goedkoopste vinyl op de markt 514,- is. Aantal keer gehoord op festival. Wordt op dit moment alleen nog maar gedraaid door Marcel Dettmann.

  
(Skatebard – Sequence (Prins Thomas edit) – Full Pupp – 10 years of full pupp sampler 3 – 2014). Doet het altijd goed met een zonnetje. DJ Healer – Planet lonely – All possible Worlds – Nothing 2 Loose – 2018). Erg blij dat ik deze op vinyl heb weten te bemachtigen. Echt een lekkere luisterplaat. Het zou je wellicht niet verbazen, maar Modum houd wel van een feestje. Als upcoming dj heeft hij nog geen grote feesten op zijn naam staan. Hij heeft voornamelijk op zijn eigen feest gedraaid (Cryptic) en bij CTRL ESC. Er komen wel hele toffe feestjes aan waar ik nog niets over mag zeggen. In het dagelijkse leven werkt Modus bij een verzekeraar en geeft sportlessen. “Muziek is een middelpunt in mijn leven”. Modus beschouwd muziek als zijn ultieme uitlaatklap. Modum is gepassioneerd over zijn muziek en zal met de hele wereld zijn muziek willen delen. Hoe meer mensen hoe beter. Dat brengt ons bij zijn nieuwe podcast. In het bijzonder in elkaar gedraaid voor de podcast collectie van Zwoell. Kortom Layback, relax and listen!