MUSIC P

  De 32 jarige Music P heeft de P in zijn naam te danken aan de bijnaam van zijn vader. De mannelijke verwekker van Music P wordt sinds hij een musicale rol op school heeft vertolkt, Pit genoemd. P is daar een korte versie van.

  Muziek speelt een centrale rol in zijn bestaan. Met toewijding om het huwelijk te laten slagen heeft Music P, Muziek ten huwelijk gevraagd.

  Heidenheim, een dorp tussen Stuttgart en Munchen is de thuisbasis van Music P. Naar eigen zeggen een plek waar je vol in aanraking komt met de natuur. “ hier kan ik in alle rust bezig zijn met mijn muziek”.

  Zijn stijl heeft twee uitgangspunten. Enerzijds is houdt hij van alles wat Funky, Soulful, Jazzy en Vibey is. Aan de andere kanten vindt hij de diepe, Elektronische Tech-House sound ook erg interessant. Hij houdt zijn sound geavanceerd op het vlak van melodieën, harmonieën en vocalen. In elk geval is het van belang dat mijn muziek nooit monotoon is. “ Als ik overdag speel, is het bijna vanzelfsprekend dat ik wat funkier draai. Als de zon onder gaat, maak je kennis met de diepere kanten van Music P.” “ Alle dj’s waarmee ik in een tijdsbestek van 17 jaar heb gedraaid en alle dj’s waar ik van heb mogen genieten op de dansvloer, hebben mij geïnspireerd om meer uit mijn muziek te halen. Niet alleen als een Dj maar ook als een MC.”

  “Toen ik opgroeide luisterde ik naar Rock, Pop en Duitse Punk. Vervolgens werd ik verliefd met met Amerikaanse Hip Hop na het luisteren van een album van Wu-Tang Clan. Eenmaal in aanraking met Hip Hop, kreeg ik steeds meer een fascinatie voor de teksten in Hip Hop. Het was een enorme openbaring om te horen dat men vrij was om alles te zeggen.” Music P werd er zo enthousiast van Hip Hop dat hij rond zijn 14e jaar(1999) beats begon te maken met loops. Daar bleef het niet bij. want wat is een beat zonder toffe rijms?

  Oefening baart kunst en dat kunstje resulteerde in twee Hip Hop album releases tussen 2010 & 2012. Vanaf dat punt begon P te werken met verschillende producers. “Een van de tofste Hip Hop producties vond ik toch “Good Morning” Rufus & P. Het is ook te vinden op Spotify. Met dat liedje hebben wij de wereld rond gereisd.” In 2015 heeft Music P besloten om zijn DJ carrière een boost te geven. Tussen 2015 en 2016 heeft P met DJ Marque Dance & Nu Disco platen geproduceerd. De laatste twee jaar hebben wij onze stijl een gewijzigd naar een Deep House sound. Op dit moment hebben wij 1 miljoen streams met onze Single “Mellow Daze”.


  Iedereen heeft favoriete platen en dus ook Music P. Hier een lijst van zijn hete platen:
  At the moment (07. January 2018) it’s
  Billy Caso - Alive (Nuti’s Busdriver Remix)
  Music P & Marque Aurel - Play This
  Jesse Rose & Avon Stringer - Pressure (Jackspot Remix)

  Music P heeft op veel gekke plekken mogen draaien. Maar zijn twee meest memorabele zijn toch de gig vanuit een Kraan bij D’en Bossa in Ibiza en voor 30.000 man op de grootste podium in Duitsland. Meestal draait P alleen maar als hij ooit Back to Back mag draaien met een andere toffe DJ, dan zou hij het liefst met Nightmares On Wax of Solomun willen draaien.

  Mooie woorden van Music P, maar wij laten graag zijn muziek spreken. Wij Wensen je veel luisterplezier.