OSOSONIC

  OSOSONIC – “De magie van de dansvloer”

  
De Rotterdammer Martin Roedolf - onder intimi beter bekend als Ososonic - is na zijn acht-en-twintigste verjaardag gestopt met tellen. ,,Beter!” Frequenties zeggen meer dan leeftijd. De authentieke draaibaas achter de dertigste Zwoell Podcast is gefascineerd door de magie van de dansvloer.

De interactie tussen dj en publiek boeit Ososonic onophoudelijk. ,, Voor mij is het belangrijk dat ik de muziek voel en dat over kan brengen naar de mensen. Soms flowt dat heel goed en is het magisch, maar het werkt ook andersom. Momenten dat het niet werkt doen pijn.” Ooit wil hij hier een boek over schrijven. ,,Die magie van de dansvloer, maar dat pas in 2027.” 


  

in de tussenliggende tijd focust de inwoner van Roffa op spelen en delen. Creatief Intuïtief Muzikaal (CIM) noemt hij zijn persoonlijke mix van muzikale goederen. Wat in de good old eighties begon met diisco en Italo werd later old school electro en funk. Vervolgens kwamen house, acid en rave onder zijn aandacht en momenteel raakt ‘minimale, soulfull techno, micro house, new deep en tech house met creatieve uitschieters naar new- en oldschool disco en neon disco’ de juiste snaar. ,,Ik ben muzikaal heel breed opgevoed en dat zit in mijn genen. Het kan ook zo zijn dat ik een volledige set draai met alleen maar 80’s funk.’’ 


  

Lekker wijf

  Als Ososonic Rotterdam stereotypeert vallen termen als dynamisch, creatief, rauw en no-nonsens. ,,Rotterdam is als een lekker wijf. Ben je lief, dan krijg je liefde terug. Maar als je met haar fuckt, dan fuckt ze je terug.’’ Martin weet als oudgediende in de scene als geen ander wat er op clubgebied reilt en zeilt in de havenstad. Samen met Pop On Acid had hij drie jaar lang een club genaamd Bahn Social Underground Club. Momenteel is hij met niemand minder dan Lucien Foort aan het kijken of ze iets kunnen ontwikkelen in analoge sferen. Met een aantal vrienden wordt aan de oprichting van CELL gewerkt. ,,CELL is een audiovisueel landschap waarin improvisatie een belangrijk onderdeel is. We experimenteren met geluiden, samples en live opnames en willen daar de wereld mee over.” 


  Ososonic’s absolute lievelingsplaten:

  • Feel The Drive van Doctors Cat – vette Italo track die voor mij symbool staat aan de zomers in de discotheken in de jaren 80.
  • Acamar van Frankey & Sandrino - zit goed in elkaar en het raakt je gewoon. (luister maar in de podcast)
  • Schaduw van &Me - deze track zit heel goed in elkaar en is dik muzikaal. 


  Zwoele weetjes en watjes over Ososonic:

  

#1.Oorlogsrave

,,Ik heb eens in een half afgebroken bunker uit de Tweede Wereldoorlog op Terschelling gedraaid. Een illegaal feest, ja. De sfeer was fantastisch, maar de setting was echt crazy - het rook er zelfs nog naar de oorlog.” 


  #2. Ierse vedettes

Voor het biermerk Vedett ontwikkelde Ososonic een concept voor festivals en evenementen, waarbij een oude bestelbus werd omgebouwd tot mobiele club. De Rotterdammer was zelf resident en op de Gentse feesten maakte hij iets onvergetelijks mee. ,,Twaalf bezopen Ieren kwamen dansend en springend de bus binnen en trokken hun bovenkleding uit. Prima, maar we kregen ze dus nooit meer uit de bus. Zelfs toen ik gestopt was met draaien niet. Ze begonnen Ierse volksliederen te zingen en gingen nog harder springen en stampen. Uiteindelijk moesten er bewakers aan te pas komen om die gasten, met veel moeite, de bus uit krijgen.”

 Meer op: https://www.ososonic.nl