PROJECT89

  Deze week zijn wij bij Zwoell enorm trots dat wij aanstormend talent Jeroen Broxterman mochten interviewen. PROJECT89 zoals zijn DJ-naam luidt, is momenteel 28 jaar jong en komt uit Hoofddorp. Je kent het wel, dat is dat dorpje vlakbij Amsterdam. “De naam PROJECT89 heb ik bedacht omdat de andere 88 projecten niet van de grond zijn gekomen..” grapte Jeroen. Op een serieuzere noot vertelt Jeroen dat hij zijn muzikale reis ziet als een Project en dat de cijfer 89 refereert naar zijn geboortejaar. Als je zo slim weet te zijn om die twee aan elkaar weet te plakken dan kom je vanzelf op PROJECT89. Omdat veel dingen worden bepaald door de context waar in iemand zich bevindt, hebben wij besloten om te vragen aan PROJECT89 iets te vertellen over zijn stad en wat zo bijzonder aan is zijn stad/dorp. Hij weet ons te vertellen dat Hoofddorp het dorp is waar Mysteryland plaatsvindt. Voor de gouden oude is het ook de plek van “The challenge”. Na een raadpleeg aan Google, komen wij erachter dat het een foute discotheek/kroeg is geweest. Hoe fout het ook was, heeft The Challenge een grote rol gespeeld in zijn eerste aanraking met Dance muziek. Sterker nog, met het uitgaansleven opzich. Verder zou Hoofddorp een rustig dorpje zijn tussen Haarlem en Amsterdam.

  PROJECT89 beschrijft zijn stijl als House en TechHouse met een funky sausje. Op zijn tijd is hij zeker te porren voor een wat rauwer randje, maar het liefst houd hij het lekker fris. Zoals alle dj’s geïnspireerd worden door hun collega dj’s, heeft ook PROJECT89 een aantal inspiratiebronnen. “Grant Nelson, MJ Cole en Todd Terry zijn toch wel de DJ’s waar ik het meest tegenop kijk”. Aldus Jeroen. “Dat ik dan ook mijn eerste plaat die ik samen heb gemaakt met Bruze D’Angelo op het label InHouse Records van Todd Terry heb mogen uitbrengen was ongelofelijk tof! Hierdoor heb ik meerdere platen bij hem mogen uitbrengen, waaronder een 2017 versie van zijn welbekende classic ‘Keep on Jumping’ met Jocelyn Brown & Martha Wash. Heb op de InHouse avonden tijdens ADE mogen draaien en ook een samenwerking met Todd op Armada Subjekt uitgebracht.”.

  Wij houden van tijdlijnen. Daarom vroegen wij PROJECT89 naar zijn muzikale reis. Op dertienjarige leeftijd heeft Jeroen een cursus hiphop DJ gevolgd. Zijn eerste keer scratchten klonk naar eigen zeggen nergens naar, maar destijds vond hij het zelf helemaal aan! Een interessante eerste kennis met het DJ-vak. Al snel maakt PROJECT89 de stap van hiphop naar UK Garage & 2 Step. Vanuit daar is hij terechtgekomen bij het genre waar hij zich nu bevindt, HOUSE. “Nadat ik twee jaar geleden mijn eerste release had getekend besloot ik het toch eens serieus te gaan nemen. Ik was afgestudeerd dus kon in principe doen en laten wat ik wilde. Nu hang ik doordeweeks regelmatig in de studio en sta ik in het weekend vaak te doen wat ik het liefste doe en dat is draaien.”

  PROJECT89 wil veel doelen behalen met zijn muziek maar dat houdt hij nog even voor zich. Dat getuigt van nederigheid, maar iets in mij zegt dat hij niet zal stoppen met keihard werken totdat hij een absolute topper is in de House scene. Voor nu zegt PROJECT89 genoeg voldoening te halen uit het feit dat hij iedere week in grote als kleine venues mag optreden. “Het moment dat je een eigen productie of een plaat, waar je verzot op bent, draait en het publiek gaat uit zijn dak, dat zijn de kippenvel momentjes.”

  Wetende dat alle DJ’s het een vervelende vraag vinden, aarzelden wij geen moment om de vraag te stellen. De vraag luidt: Wat zijn je top 5 platen van het moment? Hieronder hebben wij zijn top 5 van het moment opgesomd. Dirty Vegas - Days go By (CLASSIC) Roy Davis Jr ft Peven Everett - Gabriel (Garage Version) Negrocan - Cada Vez (Grant Nelson Remix) Maya Jane Coles - What They Say DEM 2 - Destiny.

  Muziek is voortdurend aan verandering onderhevig. Wij vroegen daarom aan PROJECT89 wat hij vindt van de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Jeroen vindt het toch fascinerend om te zien hoe de oude muziekstijlen hun stempel drukken op de hedendaagse muziek. Zijn beste album van dit moment is Majjid Jordan met The Space Between. “Hun album heeft zo’n 80’s & 90’s vibe als het gaat om het gebruik van synthesizers, melodieën en effecten en daar houd ik van. The Weeknd, ben ik ook fan van sinds je zijn House of Balloons EP gratis kon downloaden van zijn website. Ook hij heeft een zeer verfrissende sound die toch herkenbare elementen heeft van muziek uit de jaren 80 & 90. Hier kan ik nog uren over door praten, maar dan neem ik jullie halve dag in beslag en ik weet niet of jullie daarop zitten te wachten haha.” Om het interview af te sluiten vroegen wij PROJECT89 wat de eerste plaat is die hij ooit heeft gekocht en hij kwam met een legendarische plaat: Daft Punk - One more time.

  Wij gaan vast veel horen en zien van PROJECT89. voor nu wensen wij je veel plezier met het beluisteren van zijn podcast.

  PS.

  “Ik ben echt zeer vereerd dat het team van Zwoell mij heeft gevraagd of ik een podcast voor hun wil doen. De mannen van Obvious Collective hebben mij in de Toffler staan op 10 maart en zodoende zijn ZWOELL en ik in contact gekomen. Thanks guys!”